Uddannelsen som elektriker

Der er brug for en elektriker, når der skal laves små og store ændringer i elinstallationen.

Det er bedst at være på den sikre side, så derfor burde man aldrig selv begynde at udføre el-arbejde, der kræver en elektriker.

Overordnet om uddannelsen som elektriker

En elektriker uddannelse går ud på mange forskellige områder, men el teori er logisk nok det største emne under elektriker uddannelsen. Under elektriker uddannelsen lærer du mange spændende emner som motivere dig til, at fortsætte med din uddannelse.

Du får et grundlæggende kursus i brandslukning under uddannelsen, som samtidigt bliver efterfulgt med et førstehjælpskursus.

   De første 25 uger af en elektriker uddannelse forløber på en teknisk skole, hvor du lærer de mest basale ting som en elektriker skal kunne.

Der er meget information på forholdsvis kort tid, så det med at holde ørerne åbne og komme til alle timerne.

Efter du har overstået dit grundforløb på elektriker uddannelsen, skal du helst have fundet en læreplads, hvor du vil være under resten af elektriker uddannelsen. Man kan selvfølgelig komme ud for, at man bliver nødt til at skifte læreplads som lærling, men det kan klart anbefales at være ansat i samme elektriker virksomhed under hele elektriker uddannelsen.

   Resten af uddannelsen bliver en varieret periode på 4½ år mellem skolegang og arbejde hos den elektriker virksomhed, som du er ansat hos.

Der er 4 hovedforløb under elektriker uddannelsen og hvert af forløbne har et hovedemne, som der bliver gennemgået under elektriker uddannelsen. Til sidst på din elektriker uddannelse skal du lave din afgørende opgave, som viser om du er kvalificeret som elektriker. Hvis du har fulgt med i undervisningen under uddannelsen, bliver det ikke noget problem at bestå svendeopgaven. Det kræver selvfølgelig meget arbejde at udføre opgaven, men du har gennemgået stoffet tidligere på elektriker uddannelsen.

Efter den endelige eksamen er din elektriker uddannelse ende færdig, og du kan nu kalde dig for elektriker med et tilknyttet speciale som du har valgt undervejs.

Du kan bruge din uddannelse som elektriker til mange forskellige ting på arbejdsmarked.

Uddannelsen er gratis, så du får lærlingeløn fra den dag, din uddannelsesaftale træder i kraft, altså både i praktik- og skoleperioderne. Begyndelseslønnen er ca. 7.800 kr. om måneden.

Begynder du uddannelsen med skoleophold, får du ikke løn i den første skoleperiode, med mindre du har en uddannelsesaftale. Hvis du er over 18 år, kan du vælge, at søge SU, hvis du ikke har en uddannelsesaftale.

Der er masser af muligheder for at videreuddanne sig. Med elektrikeruddannelsen kan du bla. Læse videre til maskinmester, autoriseret el-installatør eg elektronikteknolog.